Message view
    
Debat: Tvillinger
Dato: 17. december 1999
Fra: pia svitzer andersen
Emne: Jeg er tvilling til en bror.

Hvis man selv vil, har man som tvilling, en livsledsager for livet. Min tvillingebror og jeg blev født den 15. januar 1953. Selvom vi snart er 47 år, går der sjældent mere en dag eller to, hvor vi lige ringer sammen. Vi har altid haft megen glæde af hinanden og hinandens familier. Vi er begge gift, har familier. ( Vi har ex. to drenge, der er født på samme dag), mange fælles træk i vores liv med stort socialt engagement og altid villige til at forsøge at hjælpe andre. Det ligger nok mere i vores opvækst end i vores tvillingeliv.
Jeg fik problemer med diabetes som 23-årig, og min bror fik det for nogle år siden. Vi har været med til undersøgelsen om diabetes og tvillinger. Det mest positive er, at man har hinanden altid, hvilket nok til tider har været svært for vores 5 år ældre søster. Nu hvor vores forældre er døde, har vi bevaret vores fælleskab.
Så selvom vi da har haft de skænderier som børn som andre, så er det en uvurderlig gave at være tvilling. Den største ulempe er fødselsdage, der jo ramler sammen. Til jer, der har tvillinger: Sørg for at klæde børnene i hver deres tøj, og opdrag dem til selvstændige individer.
Det er hårdt at få to børn på en gang, men tænk på at de børn udover jer forældre også har en ven for livet, hvis man alså vil det.
Held og lykke med tvillingerne. Som et ps. har vi haft utrolig mange gange med at ringe til hinanden på et og samme tidpunkt, købt de samme ting, gjort de samme ting og alligevel er vi forskellige. Men aktive i relaterede foreninger og andre ting.
Venlig hilsen helt sikkert fra min søde tvillingbror John Svitzer Dybart og fra mig selv Pia Svitzer Andersen.
Lærkenborg alle 9
3450 Allerød