Message view
    
Debat: Tvillinger
Dato: 9. januar 2000
Fra: Anja Fryd Larsen
Emne: Tranfusionssyndrom-personlig historie

Svar til Mette.
Jeg er utrolig ked af, at du har mistet din ene tvilling.
Du bad om min beretning, og her er den.
Da jeg blev gravid, var det med stor glæde ikke mindst for min mand og mig, men også for min familie.
Da vi fik at vide, at der var to, var der jubel.
Men hvad der skulle være en god og dejlig graviditet, blev til sidst lidt af et mareridt.
Måske ikke så meget, mens det stod på, men bagefter, da børnene var blevet født.Jeg gik til scanning hver 14 dag, og de kunne på hospitalet se, at tvilling B ikke voksede, som hun skulle. Hvad der helt konkret var galt, kunne de ikke sige.
Jeg blev indlagt d.25/12-97 til aflastning på Hvidovre hospital.Jeg blev 2 gange om ugen kørt til Riget, hvor jeg fik foretaget flow.(målinger om børnens tilstand gennem navlesnoren)
Alt foreløb normalt ,sagde de til mig.Hver dag lagde jordemoderen C.T.G ,og alt var normalt. Lægen sagde til mig, at hvis der var det mindste tegn ud over det normale skulle jeg ned til akut kejsersnit.Jeg lå til d.13/12, hvor jeg var til flow igen, og der sagde lægerne, at det ikke kunne vente mere.Malene og Stine kom til verden d.14/1-98 kl.0948 og 0950. Alle på stuen fik travlt, da de så hvad der var galt. Malene
var ildrød, og lille Stine var hvid som et lagen.De blev begge kørt til neonatal-afdelingen, hvor Stine fik en blodtransfusion.De første dage var meget svære at komme igennem ,indtil det begyndte at gå den rigtige vej.Rigtig godt er det først gået lang tid efter.Jeg lå 5 uger på børneafdelingen til Stine var kommet op på 2000g.
Deres fødselsvægt var: Malene 2084g og Stine 1246g.
Kirurgen, som foretog kejsersnittet, og lægen, som fulgte mig har i deres gennemgang af forløbet, har fortalt mig, at vi har været meget heldige ved at Stine overlevede.Havde de ventet længere, havde hun sandsynligvis været død.
Man kan godt sige, at alt det min mand og jeg har gennemgået er hårdt, men ingenting i forhold til hvis vi havde mistet Stine.
Mange Hilsner Anja Fryd Larsen.
NB ny mail: janja@mail.tele.dk