Message view
    
Debat: Tvillinger
Dato: 21. januar 2000
Fra: Sanne Fandrup
Emne: Det er skønt at få tvillinger!

Gennem hele tvillingegraviditeten bliver der fokuseret på, hvor hårdt det bliver, når de kommer ud ,og man er ofte bange for, om alt nu går godt, og om man vil være i stand til at klare to små børn.
Man kan godt blive ked af altid at få at vide, at folk tænker "godt det ikke er mig!" - for hvad skal man bruge det til? Vi har jo ikke valgt tvillingerne, vel!

Alt for lidt information og snak handler om glæderne ved at få to børn - og det er synd og skam! Det var min store overraskelse ,da jeg den 3. november 1999 fik Alfred og Olivia; Det er skønt at få tvillinger!

Glæd dig, hvis du venter tvillinger for...

- du har al ret til at være verdens centrum, for to børn i maven er da helt utroligt fantastisk. Benyt dig af alt den hjælp du kan få, og måske er det ikke så svært at få hjælp ,når bare du fortæller at du venter to børn!

- når børnene kommer og du sidder med hele to små mennesker, så forbered dig på et mega-sus af en lykkefølelse. Da vores blev født var vi så ovenud lykkelige, at vi nærmest havde ondt af de andre stakkels forældre på barselsgangen, som desværre kun havde fået een! De kunne da kun være halvt så glade som os!!

- med tvillinger har familien hænderne fulde, det skal ikke være nogen hemmelighed. Men fordelen er, at begge forældre må arbejde tæt sammen, fordi der er to små, og det kan også give en fællesskabsfølelse, som er meget fin. Med to børn er der sjældent en voksen som har fri, men til gengæld er mor og far meget mere lige i arbejdet, og det er dejligt.

- gennem hele graviditeten har du forberedt dig på at det bliver rigtigt hård at få tvillinger. Derfor bliver du glad for hver dag, som går fint - meget glad måske, fordi du ikke havde forventet lette, rare dage. Men de findes!

- to børn giver mulighed for intensivt at studere, hvor forskellige børn er, og hvor vide grænser der er for det normale. Uden at børnenes 'særheder' nødvendigvis skal tilskrives forældrene. Olivia nægter at bruge sut - Alfred elsker sin - bare for at nævne et lille eksempel: Og det er ikke min skyld!! Man kan faktisk selv blive fritaget for noget 'ansvar' ved at have to med forskellige vaner.

- aldrig er jeg blevet tilbudt så meget hjælp og pasning! Da den store var lille var der helt sikkert længere mellem de hjælpende hænder "een er jo almindeligt" . Med tvillinger får vi mange gode tilbud - og jeg benytter mig gerne af dem! At det ikke er nær så hårdt at få tvillinger som jeg havde ventet, kan jeg jo holde for mig selv!

- har man lyst til at snakke med nogen under barselsorloven, så kan man bare gå en tur med tvillingebarnevognen: Der er opmærksomhed overalt.

- når familien er samlet bliver det enkelte barn ikke 'sendt så meget rundt', for der er to at holde og nusse. Og det giver da de små lidt mere fred.

Tvillinger er sjovt! Meget arbejde, ja, men sådan er små børn. Mange forældre med een kommer heller ikke i biografen, vel?

Mange hilsner
Sanne

Mor til Vera på 4 og Alfred og Olivia, 2½ md.