Endelig en bog om Voksne Tvillinger:

TVILLINGEBILLEDER
- om voksne tvillinger

Bogen koster 269,95.- kroner.
Bogen kan bestilles her

Tilbage til Markedspladsen

Forside billedet er taget af Hans Juhl og forestiller de enæggede kvinder Kirsten Grønborg Schulz og Lisbeth Juhl Aalberg, der som børn konkurrerede på eliteplan i svømning

"Tvillingebilleder" er en samling beretninger fra 32 voksne tvillinger af alle typer og i alle kombinationer af en- og tveæggede. Bogen handler om mange af de uudtalte oplevelser ved det at være tvilling.
Beretningerne er indsamlet af journalisten Abelone Glahn.

Her er et par citater fra bogen, der både består af kendte og ikke kendte tvillinger, som fortælle deres syn på, hvad tvillingeskabet har betydet for dem: 

Anonym enægget kvinde:
Jeg ved ikke, hvorfor han foretrak min søster. Jeg kan forstå det bedre, da jeg forstod på min mor, at de havde ”fordelt” os, at vi som små børn lå hos den samme hver gang. Jeg går ud fra, at jeg var tilfreds med fordelingen som lille barn. Det er først er i puberteten, det bliver et problem. 

Helle Skjoldaa, tveægget:
Måske ville det have været anderledes, hvis omgivelserne tidligt havde indset, at vi var to meget forskellige børn og støttet os i at udvikle os forskelligt. I dag måler jeg mig ikke længere i forhold til, hvor jeg er i Lones liv, men ser nu på, hvor Lone er i mit liv.

Peter Sand, enægget:
Bagsiden ved at blive et kendt ansigt, er, at man ikke kan gå i fred, men der var bare ikke nogen forside på min medalje. Jeg har måttet stå og råbe overfor voksne mennesker, at jeg hedder Peter og ikke Ebbe, og de grinede bare ad mig

Kirsten Grønborg Schulz, enægget:
Man kan godt misunde den anden noget, men man under samtidig den anden det af hele sit hjerte.  

Henrik Marstal, tveægget:
Internt har det givet os mange problemer som voksne at være så tæt på hinanden. Hverken Ulla eller jeg har haft svært ved at møde potentielle partnere, det har været sværere at fastholde sin interesse i dem.

Anonym tveægget mand:
Vi har altid kørt konkurrence mellem os. Jeg har aldrig følt det som en negativ kappestrid, men snarere som noget, der målsatte vores fremdrift.

Anonym tveægget kvinde:
Hun fattede simpelthen ikke, at jeg nogen sinde kunne føle mig gået for nær af hende, og hun har aldrig villet respektere mine grænser, med mindre jeg forlangte det.

Mette Stentoft, enægget:
Folk har tit spurgt os, hvordan det er at være tvillinger, og vi har aldrig kunnet svare andet end, at det vidste vi ikke, for vi har aldrig prøvet at være ikke-tvilling. Men jeg oplever noget, der ligner nu, hvor Rie ikke er her ved siden af mere.