Venner i skolen:

Skolen er det sted, man oftest knytter livslange venskaber.

Det kan være svært for nogle tvillinger at knytte venskaber, specielt dem der "har nok i sig selv".
Nogle lærere oplever, at tvillinger, der går i hver sin klasse, ikke knytter sig særligt til de øvrige i klassen, men venter til frikvarteret kommer, for så at stryge over til den anden tvilling og lege med ham/hende i frikvarteret. Når tvillingerne går i samme klasse, kan det ske, at lærerne synes, de to aldrig er fra hinanden. De kan endda sidde "alene" sammen uden at skaffe sig venner eller deltage i gruppen. Undervisningstimerne går – lidt overdrevet sagt - med at fordrive tiden, indtil man kan møde sin bedste ven igen.

Det kan blive problematisk, hvis man ikke er opmærksom på dette, fordi det på længere sigt måske medfører, at ingen af de andre vil knytte sig til tvillingen (for han vil jo alligevel hellere lege med sin bror) og at tvillingen dermed mister en social dimension.

Både lærere og forældre skal være opmærksomme på at modvirke en sådan tendens, både hos med-elever og hos tvillingerne selv.

Forældre opfordres til at skabe mulighed for tvillingerne for at mødes med og knytte venskaber med andre børn uafhængigt af hinanden, så hver tvilling lærer at være sammen med en anden end tvillingen

Del og hersk engang imellem – tag for eksempel den ene tvilling og dennes ven med på tur eller til en særlig begivenhed, mens din ægtefælle tager den anden et sted med dennes ven.

I øvrigt kan man nemt komme til at overdrive denne venneløshed. Hav tillid til dine tvillinger. Der er tale om en langvarig proces, og det skal såmænd nok lykkes at skabe venner med tiden.